הטיפול בפרפור עליות, מהדורת 2014

עקיבא אסתרסון

רופא ופרמדיק, מתמחה ברפואה דחופה.

2 Responses

  1. Natan Arotsker הגיב:

    החלק של הפסקת ההמלצה הקודמת לטיפול באמיודרון בחולים עם פרפור + WPW משאיר רק אופציה ל-RHYTHM CONTROL באמצעות היפוך חשמלי לחולה כזה במסגרת טיפול באט”ן (לפחות בארץ). זה בעיתי לאור עקרון היותר חשוב של פרוטוקולים של AHA – לספק RATE CONTROL כטיפול ראשוני לכל חולה בפרפור יציב המודינאמית. זה אומר שאין טיפול טוב במסגרת אט”ן לחולה פרפור + WPW סימפטומטי, אך יציב המודינאמית (מזל שלא רואים כאלה הרבה).
    אז שיחזירו את פרוקאינאמיד!!!!! 🙂
    עוד שמתי לב שבהנחיות החדשות הם לא מדברים על קונטהאינדיקציה לשימוש בחסמי ביטא בחולי ביש מזל האלה עם פרפור ו-WPW, זה קצת מוזר ומנוגד למה שכתוב בהנחניות הקודמות וגם מתנגד להגיון, הרי חסמי ביטא מאיטים הולכה יותר ב-AVN מאשר בסיבי הולכה הנוספים.

  2. Natan Arotsker הגיב:

    בעיתי קצת הנושא של הפסקת המלצה לטיפול באמיודרון לחולה יציב עם פרפור ו-WPW. זה לא משאיר אופציה טובה לטיפול בחולה כזה באט”ן. לפחות עד שיחזירו את פרונסטיל (אם יחזירו). לחשמל כזה חולה בגלל שאין עם מה לעשות לו RATE CONTROL נשמע כמו אופציה אפשרית, אך לא נכונה מבחינת גישה של לא להפוך כשהחולה יציב. כמו כן מוזר שהם לא מציינים חסמי ביטא כקונטרהאינדיקציה לטיפול בחולה כזה. תמיד זה הופיע יחד עם אדנוזין, CCB ודיגוקסין, אבל עכשיו לא ראיתי את זה שם.