קוקטייל תרופות המשפר השרדות מהחייאה

You may also like...

3 Responses

  1. עקיבא אסתרסון הגיב:

    מחקר מעניין מאוד, אקראי, גדול, שהוא בין הראשונים להראות שטיפול תרופתי כלשהוא משפר בצורה משמעותית את סיכויי ההשרדות לאחר החייאה ( = לחזור הביתה במצב פחות או יותר סביר).
    ראו למשל כמה מחקרים קודמים שסקרנו:
    http://wp.me/p1H0Hf-5l
    http://wp.me/p1H0Hf-sU
    http://wp.me/p1H0Hf-Ck
    עם זאת, המחקר לא חף מבעיות, ולכן אני רואה בו כרגע רק כיוון אפשרי ראשוני, ועדיין לא הנחיות לביצוע.
    ראשית, בטבלת ה”Table 1″ של המחקר (טבלה המופיעה בכמעט כל מאמר קליני ומשווה בין מאפייני הרקע של שתי קבוצות המחקר) ניתן לראות פערים בין שתי הקבוצות, למרות הרנדומיזציה. למשל, בקבוצת המחקר (קבוצת ה”שורדים יותר”) היו 73% נשים, לעומת כ64% בלבד בקבוצת הביקורת. בקבוצת המחקר, הגורם לדום הלב היה מטבולי רק ב8.5% מהמקרים, לעומת כ15% בקבוצת הביקורת. הגורם לדום הלב היה תת לחץ-דם בכ47% מקבוצת המחקר, ורק ב37% מקבוצת הביקורת. כותבי המחקר לא מציינים האם ההבדלים הללו מובהקים סטטיסטית, אך דעתי אינה נוחה מהם.
    שנית, כותבי המחקר מציינים (בתחילת פרק ה”Results”) שלא הייתה הטרוגניות בין המרכזים הרפואיים השונים שבהם בוצע המחקר: בחלקם החולים שרדו בצורה משמעותית יותר מאשר באחרים. כך שמתבקשת השאלה, האם בקבוצת המחקר היו פשוט יותר מטופלים מהמרכזים ה”מוצלחים” יותר? גם שאלה זו נותרת ללא מענה.
    ושלישית, ואולי החשוב ביותר: במחקר נבדקו בעצם מספר התערבויות בבת אחת, ולא ברור איזו מהן היא שגרמה לעלייה בהשרדות. או אם להיות ספציפי: האם לצורך העניין דווקא הסטרואידים שניתנו בשבוע שלאחר הארסט הם אולי הגורם לעליה בהשרדות? אולי VSE בפני עצמו דווקא מוריד הישרדות?
    בקיצור ולסיכום, כיוון מעניין שנראה מבטיח, אבל ידרשו עוד כמה בדיקות לפני שיהיה ניתן להסיק מסקנות חד משמעויות.

  2. ש.ש. הגיב:

    שמעתי על האתר – אך רק לאחרונה התחלתי לקרוא בעיון את המחקרים שאתה מעלה – נקודות מעניינות וחשובות. המון תודה .

  1. 08/10/2015

    […] ללא שינוי: מומלץ לשקול 1 מ"ג אדרנלין כל 3-5 דקות (מוזכר המחקר שסקרנו על שילוב בין אדרנלין, וואזופרסין וסטרואיד… אך סוכם שנדרשים מחקרים נוספים לפני שיהיה ניתן להמליץ […]