תרופות למטפלי BLS – מה דעתכם?

עקיבא אסתרסון

רופא ופרמדיק, מתמחה ברפואה דחופה.

3 Responses

1. עקיבא אסתרסון הגיב:

לעיונכם, מאמר מורחב בנושא הנגישות של צוותי BLS לאדרנלין:
    http://informahealthcare.com/doi/full/10.3109/10903127.2011.598619

2. sh הגיב:

לעניות דעתי עדיף לחכות לטיפול המתקדם יותר והמורשה להעניק תרופות.
    ע”י הזיהוי השגוי של המחלה ע”י מבצע הBLS והמלצה על התרופה הלא נכונה יכולים להיגרם כמה מצבים:
    א. לצוות הרפואי המתקדם יהיה יותר קשה להציל את חיי החולה.
    ב. החולה יוכל ח”ו למות.
    ג. אם הוא יחיה ויהיה לו נכות כלשהי, הממליץ על התרופה יוכל לעמוד בפני תביעה רצינית.

לכן, על מטפל בBLS ללא האמצעים האידיאליים לבצע בדיקות ולקבוע חשד עיקרי, אסור להמליץ על תרופה כלשהי, אא”כ הוא רופא, או מישהו בעל ידע רפואי ברמה מתאימה.

3. aitansh הגיב:

אני דווקא הייתי מחלק אדרנלין במינון של אפיפן ובצורת ההזרקה של אפיפן למטפלי BLS:
    א. לא מסובך מאוד לזהות אנפילקסיס.
    ב. תגובה מהירה מצילה חיים.
    ג. גם באטן ייתנו אדרנלין לחולה בן 60 קרדיאלי עם אנפילקסיס.
    ד. אולי להגביל בזמן הגעת צוות ALS.
    – אני לא מאלה שאוהבים שמכשירים ותרופות מחולקים לחובשים באופן כללי, אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל, למשל מד סטורציה שנהיה נפוץ ללא הדרכה מתאימה ויכול לגרום נזק כאשר המשתמש בו שאינו מיומן ולא מזהה צבירת פד”ח או מאבחן יתר.
    שאלות / הערות למגיב לעיל:
    – איך מתן אדרנלין לרגישות יתר יקשה על הצוות המתקדם?,
    – אין באטן אמצעים מיוחדים לזיהוי אנפילקסיס חוץ משני עיניו (הכחולות) של הפראמדיק.
    – לגבי תביעות – קטונתי.
    – “בעל ידע רפואי ברמת מתאימה” – בעצמי סיימתי הדרכה של קורס בכירים עכשיו ומדא מגדיל את מספרם עוד ועוד, מה שמאוד חיובי בעיניי, אז לפחות לאוכלוסיה הזו, עם לימוד ממוקד ואחיד לאפשר להציל חיים, זה גם יעלה את המוטיבציה ואת המקצועיות של החניכים.
    היה פעם איזה רעיון ליצור איזה דרגת חובש ביניים לבוגרי בכירים שנגנז מסיבות שאינן ידועות לי.