שני מחקרים על יעילות נידל אפליקשיין

שני מחקרים מעניינים מאוד על יעילות נידל אפליקשיין.
הראשון השווה את יעילות NA עם וונפלון 14G לעומת Chest Tube (“טרוקר”) בחזירים. שאבו מהעורק הפמורלי של החזירים 10% מנפח הדם המשוער שלהם והכניסו אותו לבית החזה, והכניסו אוויר בלחץ עד לעמידה בקריטריונים פנאומו- והמודינמים לטנשיין פנאומטורקס שנקבעו מראש. במהלך השעות שלאחר מכן הומשכה זרימת האוויר אל תוך ביהח”ז של החזירים (לדמות פגיעה בריאה).
שרדו (במשך 4 שעות!) — 0% מהחזירים שלא טופלו, 100% מהחזירים שטופלו בNA ו-100% מהחזירים שטופלו בChest Tube. כמו כן בוצעה בדיקה רנטגנית של מיקום המדיאסטינום והשוו מדדים פיזיולוגים (דופק, CVP, MAP, TV, CO, סטורציה, וכו’) – ולא נמצא שום הבדל בין קבוצת הNA וקבוצת הCT במשך 4 שעות הבדיקה. חשוב גם לציין שלא נמצאה חסימה או קיפול של אף אחד מהקטטרים.
במחקר השני בדקו CTים של 110 פצועי טראומה וגילו שבכ50% מהמקרים בית החזה היה עבה יותר מאורכו של ה14G ה”סטנדרטי”…
המסקנה היא כנראה שנידל הינו פוטנציאלית טיפול יעיל ומציל חיים, ובניגוד למה שמקובל לחשוב יתכן והוא יכול גם להחזיק מעמד גם לאורך זמן. עם זאת צריך להשתמש בקטטר מספיק ארוך, וכנראה שה14G הסטנדרטי אינו מספיק ארוך לחזה של בני אדם.
מקורות:
Holcomb JB, McManus JG, Kerr ST, Pusateri AE. Needle versus tube thoracostomy in a swine model of traumatic tension hemopneumothorax. Prehosp Emerg Care. 2009 Jan-Mar;13(1):18-27. [pubmed]
Stevens RL, Rochester AA, Busko J, et al. Needle thoracostomy for tension pneumothorax: failure predicted by chest computed tomography. Prehosp Emerg Care. 2009 Jan-Mar;13(1):14-7. [pubmed]
עקיבא שלום,
כדאי לציין שאת הממלצות של הגדלת האורך של הקטטר לNA כבר אימצו חלק מהחברות. והיום ניתן למצוא קטטרים 14G ו10G באורך של 3.25 אינצ’..